119 ting å gi slipp på nå

Det er mye vi samler på som vi ikke trenger  

Er det ikke rart hvor fort det samler seg mange flere ting enn du tenkte å ha, både her og der? Det sies at vi i idag bruker ett år på å samle like mye ting i hjemmet vårt, som våre besteforeldre brukte ett helt liv på å samle. Hvorfor har det blitt slik at vi bare er nødt å ha alt med en gang? Ganske tankevekkende, iallefall for meg. 

Du og jeg blir hele tiden utsatt for kjøpepress, uansett hvor vi snur oss. Kjøpt 3 for prisen av 2. Tilbud, salg, supersalg, dette må du ha, siste nytt fra moteverdenen, eller interiørverdenen....  Vi kjøper og kjøper, og er stadig vekk på jakt etter noe vi kanskje ikke helt er sikker på hva er?  Bare jeg har nye, fine vinglass på plass nå, så blir jeg fornøyd. Men ble du det? Eller ville du ha nye middagtallerkener også. Hvem bestemmer at nok er nok, og hvor mye som er nok. 

Aldri ryddig? Noe må endres.

Kom i gang med sjekklista "119 ting å gi slipp på nå"

Har du lyst til å komme igang med å bli kvitt noen av tingene som bare fyller opp hjemmet ditt? En god start er å begynne med min gratis sjekkliste "119 ting å bli kvitt nå". Den tar for seg litt av hvert i hele huset, og etterhvert som du har sjekket - så krysser du bare ut punktet. Enkelt og greit. Er det ikke deilig med sjekklister, og bare huke av punkt for punkt? Ferdig, ferdig, og ferdig! 

Vi kjøper og kjøper, men like stor årsak til at det blir rot er fordi vi tar altfor lite ut av huset igjen. I løpet av et år så har du tatt inn 2000 gjenstander, men kanskje bare fjernet 1500. På den måten så vil antall ting, bare øke, og øke, og øke... For hvert år vil det akkumulere seg opp til du ikke får vet hva som ligger i boden, du har glemt det som ligger bakerst i skapet og fryseren er så full at du aner ikke hva som ligger nederst.

Klesskapet er så fullt at du mister oversikten og dermed innbiller deg selv at du ikke har noe å ha på. På en måte er det jo sant siden du ikke ser alle de fine klærne dine. 

Det er faktisk bare du som kan sette foten ned og si at nok er nok 

Du er sjefen i ditt liv, ta tilbake makta og avgjør hva vil du ha i hjemmet ditt av ting. Ikke begynn å argumentere med at det er samboer eller barna som roter og ikke at de ikke vil gi slipp på noen ting. Vi må alltid begynne med oss selv. Rydde opp i egne ting ved å sortere og redusere. De andre vil komme etter, før eller siden, når de ser hva du får til.

Ta gjerne en titt på ett tidligere innlegg om hvorfor det aldri blir ryddig. Kanskje du finner noen tips der også?

Leave a Comment: