• You are here:
  • Home »

Bakgrunnen for Ryddemagi

Ryddet har jeg gjort hele livet…..

– og mente selv jeg var god til det.

Litt om min bakgrunn. Jeg har hele livet vært glad i å rydde og lage systemer i skap & skuffer, både hjemme og på jobb. Mente selv jeg var flink til å rydde, men det var inntil jeg våren 2016 leste boka «Magisk opprydding» av Marie Kondo. Boka om det som hun kaller Konmari-metoden, ble en kraftig vekker for meg. Noen mener metoden hennes er noe ekstrem, men den har alt for mye gode tips i seg til å bli lagt til side. Den lærer deg å skape ryddemagi, om du vil.

Erkjennelsen av at jeg ikke var godt til å rydde kom våren 2016

Våren 2016 begynte jeg å legge merke til reklame for en rosa bok, og den handlet om rydding. Uansett hvor jeg vendte og snudde meg så dukket boka opp, og hele universet ropte «kjøp boka» til meg og slik gikk det også. Leste boka ut på et par kvelder og måtte innrømme at jeg var knapt i gang med å rydde. Hadde knapt rydda i det hele tatt før. Jeg hadde jo bare plassert ting et system i skuffer, skap og esker – og kvitta meg med litt nå og da. Jeg hadde ikke skapt ryddemagi hjemme hos meg selv.

Rydding handler jo om å kvitte seg med ting!

Hennes metode som kalles Konmari-metoden ble en oppvåkning for meg. Mange mener metoden hennes er noe ekstrem, men den har mye fornuftig i seg og mange gode tips så den bør ikke bli lagt til side. Så om du lurer på om du skal lese boka, gjør det. Og smil heller litt når du synes det blir litt «to much» for deg. Du skjønner fort at dette med rydding er noe hun virkelig brenner for. Boka har mye gull, og et av de beste tipsene er å lagre så mye som mulig vertikalt i skuffer.

Konmari i praksis

Orden gir oversikt

Så da var det å sette i gang og rydde på nytt hjemme hos meg selv. Jentungen fikk endelig oversikt over topper, gensere, bukser, strømpebukser i skuffene sine. Bildekollasjen viser før og etter skuffen for overdeler. God plass ble det når vi lagret alt vertikalt. Behovet for klær ble også redusert for nå så vi hele tiden hvor mange t-skjorter hun hadde. Hvor mange t-skjorter trenger egentlig en 6-åring? Ikke så veldig mange. Skuffa er faktisk like fin nå 9 måneder senere.

Drømmen om Ryddemagi ble født

Jeg ble så inspirert av resultatene jeg fikk hjemme hos meg selv og den roen jeg fikk av å kvitte meg med ting, at dette ville jeg dele med hele verden. Drømmen om Ryddemagi – en firma som hjelper andre med å skape harmoni i hjemmet sitt – ble født.

Andre som har inspirert meg her på hjemmebane er for eksempel Nina Wolther og hennes Ryddig Hjem – konsept. Nina deler mye flott kunnskap om feng shui, kinesisk astrologi, chakraer OG rydding.

Slank Ditt Hjem i Trondheim er også dyktige damer som har inspirert meg til å følge drømmen om å skape ro og harmoni i hjemmene til andre. Manuela Hardy og Helhet & Harmoni nede i Rogaland. Synnøve Skarbø med sin ryddebok, og nå kommer hun med TV-programmet «Norske Rotehjem» veldig snart. Gleder meg masse! Har i mange år elsket å se på diverse ryddeprogrammer fra hele verden. Kanskje du også husker ryddeprogrammet med Peter Walsh? Veldig mye inspirasjon hentes også fra USA hvor det å være «Professional organizer» er en egen bransje. Det har blitt et stort problem i USA at folk eier så mange ting, at de faktisk bruker store mengder penger årlig på å leie oppbevaringsløsninger for tingene sine. Et av mine store forbilder «over there» er Joshua Becker.

Prosessen med å eie færre ting har ført til mange endringer hos meg, og bare til det gode. Jeg bruker mindre tid på å lete etter ting, jeg bruker mindre tid på å organisere tingene mine, jeg har mye bedre oversikt som gir meg ro i sinn, det går mindre tid til renhold og livet føles faktisk bedre. Jeg setter større pris på de tingene jeg har og har blitt mye mer bevisst før jeg handler inn nye ting. Som gir en bedre økonomi.

Alt i alt kun goder med å ta tak i rotet og kvitte seg med det. Faktisk ingen ulemper. Så hvorfor vente?

 

Vis knapper
Skjul deleknapper