• You are here:
  • Home »

Bretteteknikk a la Konmari

Hvis du først skal brette klær, så gjør det på en smart måte.

Jeg elsker å brette klærne og bruke vertikal lagring for klær fordi det gir så mange fordeler kontra å stable klærne. Opp gjennom årene så har jeg alltid likt å organisere ting & tang i skuffer og skap, men det ofte fikk jeg ikke den oversikten som jeg var ute etter.

Våren 2016 leste jeg boka "Magisk opprydding" av Marie Kondo at jeg begynte å tenke vertikalt. Rydding og organisering for meg fikk en ny mening, rett og slett. Før lå alt horisontalt, og titt og ofte hadde jeg glemt hva som lå nederst i haugen av klær. Jeg brukte stort sett kun de to øverste lagene klær, og resten var godt, gammeldags skuffefyll.

Fra horisontal til vertikal lagring

Endrer du fra horisontal til vertikal lagring for klær, så får du en helt genuin oversikt over hva du har av klær og ikke minst også antallet. Endelig fikk jeg oversikt over klærne til jentungen, så vi slapp å ende opp med klær hun ikke brukte før de var for små. Ute av øye, ute av sinn. Hørt den før?

Denne bretteteknikken er jeg blitt veldig glad i og vil jeg gjerne dele den med dere. Marie Kondo er ikke første i verden som har lagret klær og andre ting vertikalt, men ho har jammen æren for at det ble spredd til hele jordkloden.

Sommeren 2017 fikk jeg laga videoer og her er noen av mine brettevideoer. 

Håper du finner inspirasjon til ditt eget klesskap og -skuffer.

Bretting av overdeler

Bretting av underdeler

De små tingene

Vis knapper
Skjul deleknapper