Dødsryddig

Hvem skal rydde opp etter deg når du er borte? Hvem skal gå gjennom skap, skuffer og esker i boden? Har du tenkt på om det er ungene som skal få jobben, andre slektninger eller vil det bli noen fremmede som gjør det? 

Kanskje du ennå er så ung at du ikke har tenkt på det. Men hva er status hjemme hos dine foreldre? Er det fullt både både på loft og garasje? Kanskje har hytta i mange år vært “dumpeplass” for alt som en ikke trenger mer, men heller ikke har hjerte til å gi fra seg. 

Dødsryddig er ingen sørgelig historie

En bok om å rydde opp før døden

Jeg vet det er ikke akkurat dette vi bruker mest energi på i det daglige, men det er faktisk dødslurt å gjøre det. For det er jo slik at det blir noen andre sin jobb å rydde opp etter oss når vi dør om vi ikke har gjort selv. 

Har du liggende saker her og der i skap, bokser, esker og skuffer som du ikke har så lyst å vise frem til andre? 

Det er ikke sørgelige å gjøre hjemmet dødsryddig

Jeg leste boka “Dødsryddig” av Margareta Magnusson og det er langt fra sørgelig å snakke om temaene død og rydding! Det var faktisk både kjekt og veldig nyttig. Boken er lettlest, humoristisk og den forteller hennes reise for å rydde opp i et langt liv. 

Å rydde seg ferdig vil være til glede for både deg og familie din. Det tar mer tid enn vi tror og det er ikke noen grunn til å vente til siste liten. Brått en dag så begynner helsa å skranta og alt blir tyngre å få gjort. 

Kanskje tenker du at du er for ung til å begynne med dødsrydding? En god ryddesjau er vi aldri for unge til for det handler om å rydde bort det vi er ferdig med og skape rom for det som skal være i livet vårt nå og skape rom for det som skal komme. 

Å rydde alene eller sammen med andre?

Har du samlet på mye opp gjennom livet, så kan jobben med å sortere og rydde gjennom alt være stor. Vær forberedt på at det kan ta tid og at du kan trenge hjelp til jobben. Hør med familie, venner eller bruk profesjonell ryddehjelp som kan komme hjem til deg og hjelpe til. 

I boka sier forfatteren at det ikke er lurt å betale noen for å sitte og se på at du mimrer og undrer deg over gjenstander, og det er jeg helt enig i. 

Så gjør det smart om du trenger hjelp. Ryddekonsulenten kan hjelpe deg med å tømme et rom, bod eller skap. Så sorterer du på egenhånd, og så kan ryddekonsulenten komme tilbake til avtalt tid for å få det organisert på plass eller ut av huset ditt. Slik kan du bruke du tid og penger til en ryddekonsulent på en smart måte.

En underholdende bok om å rydde opp

Hvem skal rydde opp etter deg når du er borte?

Det er ikke bare, bare å starte med å rydde opp i “hele livet sitt” og mange av oss må  gjennom flere “tenkerunder” før vi er klar. Kjenner du at du ikke er helt å starte oppryddingen hjemme hos deg, så anbefaler jeg denne boka. 

Den kan være akkurat den lille dytten du trenger for å komme i gang.. 

Dødsryddig - en bok om rydding før du dør

Dødsryddig er ingen en sørgelig historie. Den handler om forfatterens reise gjennom alle tingene i hjemmet sitt mens hun ryddet klart for siste etappe av livet.

For som hun tenkte, vil hun egentlig at etterkommerne skal se alt hun har samlet på gjennom årene? Boka er åpenhjertig, ærlig og absolutt ikke trist. 

Du kan lese mer om boka her* eller ved å klikke på bildet*.  

Ord merket * er linker til nettside hvor boka kan kjøpes. Dette er en affiliatelink til ARK.no som betyr at om du kjøper så får du samme pris uansett, men jeg vil motta en liten kompensasjon. Dette gjør meg i stand til å drifte nettsiden her. Tusen takk på forhånd! 

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply