Finn ditt hvorfor og du klarer det!

Vil du lykkes med ryddinga? Det er nemlig ikke nok til å ha lyst på et ryddig hus, rydde litt her og der og så fortsette som før med livet. Det er en ganske tøff jobb du bestemmer deg for om du skal rydde opp i hele hjemmet ditt. Finn ditt hvorfor og sjansens øker betraktelig. 

Mangler du din grunn, så blir du værende der du er

Ditt hvorfor er kraften som trekker deg mot målet.

En annen ting å huske på er hva som skal skje når ryddejobben er gjort. Hvis du går du tilbake til samme vaner og rutiner etter oppryddinga som du hadde før, så vil du fort havne tilbake der du var før du startet. Med halvhjerta innsats så kommer du ikke i mål med oppryddinga slik du ønsker. Enda en god grunn til å finne ditt hvorfor.

Jeg snakker av egne erfaringer og ut i fra erfaringer som kursdeltakere har delt. Dette gjelder ikke bare rydding, men det gjelder der meste her i livet. For å endre noe så må det innsats og fokus til, det vet vi. Enda så mye vi vil, så stopper det opp for mange oss.

Er det behagelig nok der du er, så blir du værende der. 


Kjenn ditt hvorfor

Skal du gjennomføre en større ryddeprosess og lykkes, så må grunnen til å rydde være sterkere og telle mer for deg enn å la være! Du må rett og slett ha en kraft som trekker deg frem, også når det er tungt. Er det behagelig nok der du er, så blir du værende der.

For å klare det må du kjenne ditt hvorfor og det blir motivasjonen din for å fullføre prosessen. Samtidig må du være sta, ja - finne frem god, gammeldags utholdenhet for å fullføre løpet. For jobben vil være kjedelig og tung til tider, sånn er det bare.

Det er da du trenger motivasjonen gjennom ditt hvorfor, slik at du gjør det som kreves og ikke gir opp. Pauser er ikke det samme som å gi opp, pauser er helt nødvendige. Det viktige er å la pausen være en pause, og ikke la den bli et stopp.

Er det behagelig nok der du er, så blir du værende der.

Hvordan finne ditt hvorfor

For å finne det må du ta deg tid til å kjenne etter. Se litt innover og utover, se litt tilbake, og så fremover. Hvorfor i all verden skal du utsette deg for dette?

Så ta et ark, en bok hva som helst og skriv du ned grunner for at du vil rydde opp hjemme. Bare ramse opp alt som faller deg inn. Hvorfor skal du rydde opp i hjemmet sitt? Hva vil motivere akkurat deg i en slik prosess til å fortsette fremover, også når det blir tungt?

Tenk på fordeler som mindre stress om morgenen, bedre økonomi, mindre frustrasjon. Tenk hvilket på forbilde du vil være for de rundt deg. Har du barn, så er vi rollemodeller for barna våre – hele tida. 24/7. De gjør ikke som du sier, de gjør som du gjør.

Vil du oppleve mindre frustrasjon i valg av klær? Er det en hobby som du vil ta frem fra glemselen, og rydde plass til? Har du som mål å lage en lesekrok?

Det er like mange grunner som det er mennesker, så du må kjenne etter hos deg hva som betyr mest. Hva vil det gi deg å få det ryddig og få oversikt? Skjer det noe med deg mentalt eller fysisk? Vet det høres rart ut, men flere av mine kursdeltakere nevner at de føler seg lettere når huset er tømt for skapfyll - eller "husafyll" som ho Synnøves sier. 

Gjennom å finne ditt hvorfor så finner du din motivasjon. Hvorfor skal du bruke tid og energi på en opprydding hjemme?

"When your WHY is big enough - you will find your HOW." - ukjent

Når du vet hvorfor så finner du ut hvordan.

Hva vil du gjøre mer av?

Hva vil du gjøre mer av?

Mitt hvorfor

Mitt hvorfor kom når jeg ble ærlig med meg selv. Jeg stressa alt for mye, og ofte var det fordi jeg fikk dårlig tid på grunn av leting etter gjenstander. Jeg kjefta unødvendig fordi jeg fikk det travelt. Jeg hadde masse klær, men ingenting å ha på. Kom stadig vekk hjem med matvarer som allerede var i skuffa. Brukte penger på ting jeg aldri brukte.

Mitt hvorfor kom gjennom at jeg ville ha mindre tid som gikk til leiting. Mindre frustrasjon over rot og skap uten oversikt. Ville bruke pengene mine på viktigere ting enn skapfyll.

Jeg ville ha mer gode øyeblikk med jentungen, familie og venner. Mer tid til det som gav meg glede.. Mitt hvorfor ble «Jeg rydder for mer ro, mer tid til å skape gode minner»

Jeg rydder for mer ro, mer tid til å skape gode minner.

Jeg ser det igjen og igjen blant kursdeltakerne mine. De som jobber med denne delen før de hiver seg over ryddeoppgavene, er de som lykkes i alle størst grad. Ikke undervurder kraften i å finne ditt hvorfor. Så sett av litt tid og finn alle dine grunner til å få rydda opp en gang for alle. Bare rams de opp på et ark. Lek med ord og setninger og få frem en setning som du kjenner er akkurat ditt hvorfor.

Når du har funnet ditt hvorfor, så vil du finne ut av hvordan du skal klare det!  Om du har prøvd å rydde før, men ikke klart det - så prøv igjen når du har ditt hvorfor på plass. 

Og husk - det handler ikke om hvor lang tid det tar. Det handler om å ikke gi seg.

Vil du lese mer om gode grunner til å rydde opp, ta en titt på innlegget 11 positive ting som skjer når du rydder opp.

Om du vil dele så blir jeg veldig takknemlig.

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply
Vis knapper
Skjul deleknapper