• You are here:
  • Home »

Hvor skal du begynne?

Det er mye vi samler på som vi ikke trenger  

Er det ikke rart hvor fort det samler seg mange flere ting enn du tenkte å ha, både her og der? Det sies at vi i idag bruker ett år på å samle like mye ting i hjemmet vårt, som våre besteforeldre brukte ett helt liv på å samle. Hvorfor har det blitt slik at vi bare er nødt å ha alt med en gang? Ganske tankevekkende, iallefall for meg. 

Den beste måten å komme i gang på er å bare sette igang. Om det så er så enkelt å ta en tom pose, og gå en runde i huset for samle sammen det som du lett ser er rot som ikke skal være der. Det kommer aldri noen perfekte tidspunkt for å sette igang en prosess med å gjøre hjemmet "perfekt". Vi må skape det riktige tidspunktet å sette igang på selv. Det kan være akkurat nå. 

Jeg har laget en super sjekkliste med 119 punkter som du får gratis hos meg. Registrer deg enkelt ved å klikke knappen under. Ta første steget idag. 

Du og jeg blir hele tiden utsatt for kjøpepress, uansett hvor vi snur oss. Kjøpt 3 for prisen av 2. Tilbud, salg, supersalg, dette må du ha, siste nytt fra moteverdenen, eller interiørverdenen....  Vi kjøper og kjøper, og er stadig vekk på jakt etter noe vi kanskje ikke helt er sikker på hva er?  Bare jeg har nye, fine vinglass på plass nå, så blir jeg fornøyd. Men ble du det? Eller ville du ha nye middagtallerkener også. Hvem bestemmer at nok er nok, og hvor mye som er nok. 

Det er bare du som kan sette foten ned og si at nok er nok. 

Vi kjøper og kjøper, men like stor årsak til at det blir rot er fordi vi tar altfor lite ut av huset igjen. I løpet av et år så har du tatt inn 2000 gjenstander, men kanskje bare fjernet 1500. På den måten så vil antall ting, bare øke, og øke, og øke... For hvert år vil det akkumulere seg opp til du ikke får lukket skuffene på kommoden, fryseren er så full at du aner ikke hva som ligger nederst. Klesskapet er så fullt at du mister oversikten og dermed innbiller deg selv at du ikke har noe å ha på. På en måte er det jo sant siden du ikke ser alle de fine klærne dine. 

Du er sjefen i ditt liv, ta tilbake makta og avgjør hva vil du ha i hjemmet ditt av ting. Ikke begynn å argumentere med at det er samboer eller barna som roter og ikke gir slipp på noen ting. Begynn med deg selv. De andre vil komme etter, før eller siden.

jeg har tidligere skrive et innlegg om hvorfor det aldri blir ryddig. Kanskje du finner noen tips der også?

For mange ting lager rot