Mine 20 for 2020

Har du hørt om 20 for 2020? Eller for den saks skyld om 19 for 2019, eller 18 for 2018? Jeg hørte om begrepet gjennom podcasten "Happier with Gretchen Rubin". I fjor gjennomførte de 19 for 2019 og her før jul så fortalte de hvordan det hadde gått med sine 19 for 2019.

Når har de presentert sine 20 for 2020. og jeg ble så inspirert at jeg bare måtte lage mine egne #20for2020 i år. 

Lag din egen 20 for 2020-liste

Vi har godt at å strekke oss og utvikle oss. En liste med hva du vil oppnå hjelper deg på veien.

Hva er 20 for 2020?

Du kan lage en slik liste på mange måter. For eksempel ved å liste opp 20 filmer, bøker, eller steder du vil besøke. Det kan være dine ønsker om forbedring på ulike områder i livet ditt dette året, som innen helse. Du kan lage listen som en blanding av lette mål og noen du må jobbe litt mer for. Om livet er fullt av hverdagskjas og mas, så kan dine #20for2020 være at du skal gjøre 20 artige ting i løpet av året. Eller 20 nye ting.

Det sies at den som konkretiserer målene sine og skriver de ned, har 50% større sjanse for å nå sine mål! Et konkret mål er et tydelig mål som du vet når du har nådd. Som å lese 20 bøker, løpe 5 kilometer i ett strekk er alle tydelige mål 

Har du lista lett tilgjengelig i en almanakk eller på veggen så du ser målene ofte, så motiverer det deg til å jobbe for målene. Jo mer innsats, jo større sjanse for at du klarer det.

Mine 20 for 2020

Mine 20 for 2020 er en blanding av mål med fokus på økonomi, helse og relasjoner. Dette er blandingen som kjennes fin ut for i år. Kan hende at neste års liste vil være 21 dokumentarer jeg vil se. Det får tiden vise. 

Her er årets 20 for 2020

Ok, det kjennes veldig personlig ut å dele denne her… Men  om det kan inspirere noen andre til å skape de endringene de ønsker, så er det verdt det! 

Mine 20 mål er:

1. Lese 20 bøker. 

Deler ikke opp i fagbøker, romaner eller andre ting. Jeg elsker bøker, men de siste årene så har det vært lite kos med lesing. Titler har jeg ikke bestemt, det får komme av seg selv. Men hvordan skal jeg klare det i år, når det ikke gikk i fjor. To tips er å sette av 15 minutter på morgenen eller ta en middagshvil med en bok. 

2. Gjennomføre 100 gåturer.

Jeg trenger mer aktivitet i hverdagen min. For å følge med, så har jeg en trackingside i almanakken min.

3. Bedre på middagplanlegging.

Det gikk helt ok i fjor, men det er forbedringspotensiale der. Helt klart.  

Les mer om hvordan lykkes med middagplanlegging her.

4. Betale ned et kredittkort

Betale ned og avslutte et kredittkort. Har jeg ikke penger til det, så har jeg ikke råd til det akkurat nå.

5. Fylle opp bufferkontoen min

Mange ulike synspunkt på hva som er fornuftig sum det må du vurdere litt. Sjekk for eksempel på DNB sine sider om buffer, eller din egen nettbank om hva de anbefaler. En god sparebok som kom ut i vinter er boken til Pengesnakk-gründeren Lise V. Kristoffersen og hennes bok Spar deg lykkelig* Anbefales for deg som vil ha tips for hvordan bedre privatøkonomien. Her leser du mer om boka.

6. Organisere skuffer i kommoden

Kommoden på soverommet har gått for lut og kaldt vann lenge nok nå.  Den brukes ikke til klær, men mye annet og trenger en ryddesjau.

7. Mappe på Google-foto for kalendere

Lage klar og bruke mappe i google foto hvor jeg samler bildeforslag til kalender 2021. Når november kommer så har jeg bildeforslag klar og kan enkelt lage den årlige veggkalenderen til besteforeldre.

Sitat for oppmuntring

8. Løpe 5 km

Jeg har dårlig kondisjon, rett og slett. Målet er å kunne jogge 5 kilometer i strekk, og nett nå er jeg langt unna. Har du forslag til et treningsprogram eller en app jeg kan bruke, så del gjerne med meg!

9. Ringe mer til venner! 

Jeg er litt telefonsky, så her skal jeg få pushet meg. En ukentlig telefonsamtale med en venn, enten i Tromsø eller til en av de som jeg savner sørpå.

10. Venninnemiddag 

Arrangere en venninnemiddag hjemme hos meg, og ikke bare snakke om det....

11. Gi mer uten å forvente noe tilbake 

Jeg vet ikke om det fordi jeg er født i Vekten, eller om det er bare sånn jeg er blitt. Balanse er viktig for meg, men her kan jeg justere. Jeg vil gi mer uten å forvente tilbake i samme monn. Det skal være greit at alle oppgaver ikke deles likt. Jeg skal gi mer mer med kjærlighet uten å forvente noe tilbake.

12. Gi mer komplimenter

Gi mer ærlige og fortjente komplimenter til de jeg møter på min vei. Det å glede andre vil også glede meg. 

13. Bruke alle kjolene i skapet mitt en gang 

Jeg har ikke mange og de jeg har, har jeg sagt jeg vil beholde fordi de skal brukes. 

14. Middagshvil 

Innføre middagshvil så ofte jeg kan. Ikke for å sove, men slappe av. Kanskje med en bok eller et blad, men ikke sosiale medier eller tv.

15. Plante tomater på terrassen 

Det ble ikke noe i fjor, så i år er målet å ha en krukke med søte, små tomater som jeg kan plukke av gjennom sommeren. 

16. Fylle ut habitracker hver dag. 

Bruke et verktøy som hjelper meg å etablere vaner og følge opp for eksempel gåturene mine. Hos meg så blir det en egen side i almanakken min. 

Følg med fremgangen!

En habittracker hjelper deg å følge med egen utvikling

17. To dater med mannen 

Høres ikke mye ut, men mer enn vi bruker å få til.....

18. Strikke et plagg

Liker å strikke, men har ikke gjort det på årevis. Spiller ingen rolle om det er en lue eller en genser. Ett plagg er målet. 

19. Spille 10 golfrunder eller mer

Det har blitt lite spill de siste årene. Men vet at om jeg setter av tid til å spille, så får jeg både aktivitet, frisk luft i flott natur og sosial omgang på samme tid. Akkurat som et kinderegg.

20. Ordne pass til jentungen 

Denne haster litt, skulle vært gjort i fjor høst. Et punkt som er så lett å utsette og utsette.

Skal du lage deg en 20 for 2020-liste?

Har du blitt inspirert til å lage dine 20 for 2020? Om du har, så er det supert! Har du venner du vil ha med deg, så del dette med de. Jeg kommer til å dele innlegg på instagram i løpet av 2020 med hashtag #20for2020 og kjekt om du gjør det også. Finner jeg deg der, så skal jeg heie på deg! 


Pengesnakk sin bok
Pengesnakk - slik sparer du deg lykkelig. Lise V. Kristoffersen*

Mange av oss tror privatøkonomi er vanskelig, og bekymrer oss for penger. Lise viser deg hvordan økonomien din er styrt av følelser, og hvordan du kan snu dette til din fordel. Hemmeligheten bak en lykkelig økonomi. Bruker du penger på det som gjør deg glad? Eller føles det ut som om pengene bare flyr? Synes du økonomi høres kjedelig ut, men kunne ønske du hadde mer penger til overs? Du kan faktisk få råd til det du drømmer om, uten at du må gi avkall på tingene og opplevelsene som gir deg glede. Les mer*.

Lenker merket * er affiliatelinker, det vil si reklame. Jeg deler kun linker til produkter som jeg har eller bruker selv, og som jeg faktisk liker!

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply
Vis knapper
Skjul deleknapper