Hvem er jeg

I korte trekk om meg

Jeg heter Bjørg Anita Såtendal, kommer vakre Kvinnherad kommune i Hordaland og nå bosatt i Tromsø. Her stortrives jeg i mektig natur med min lille familie som består samboer, datter, og bonusbarn i nærheten. Har hele livet vært glad i å rydde og lage systemer i skap & skuffer, både hjemme og på jobb.

Hva jeg har gjort før Ryddemagi

Studerte Reiselivsutdanning på Høgskolen i Lillehammer og var så heldig å være i Lillehammer da OL 1994 ble gjennomført. Det var utrolig artig å se hvordan de hadde fått logistikken til å funke med så mange mennesker samlet på et relativt lite sted. Det var organisering ned på detaljnivå for at alt skulle fungere. Som liten drev jeg titt og ofte med ommøblering på rommet mitt, og flyttet rundt på tingene mine. Det har også fullt meg i arbeidslivet, der jeg på en rolig vakt i resepsjonen like godt kunne finne på å organisere skapet for rekvisita, eller lage nye system for lintøylager på hotell, sjekklister for kollegaer for alt mulig etc. Alltid vært glad i systemer som kan gi meg oversikt.

Allsidig yrkeserfaring og har jobbet som ryddehjelp, servitør, resepsjonist, husøkonom både i Oslo og i Tromsø, gruppekoordinator booking, fagkonsulent innen renhold og planlegger innen renholdsbransjen. Stort sett alle disse yrkene så har logistikk og oversikt vært viktige. Når det har vært orden, oh lykke – og et sant kaos når ting ikke befant seg på forventet sted til rett tid.

Leser alt jeg finner av artikler, blogger, og bøker om rydding. Storkoser meg når jeg ser på ryddeprogram på tv. Husker de Peter Walsh sine program? Eller de to engelske damene med programmet Ekstrem Rengjøring? Jeg så de alle……… Følger også ryddere i inn og utland på instagram, you tube, blogger osv. Jeg har studert i årevis og trent i timevis for å være klar for å hjelpe deg på veien mot et hjem du trives godt i.

Hvorfor Ryddemagi ble skapt

Jeg har hatt mange av stressa øyeblikk på morgenen på vei til barnehagen eller jobb, i vill jakt etter nøkler, mobil eller vottene til jentungen. Det å ikke ha oversikt over hvor ting er, gir ingen god følelse. Interessen for å ha det ryddig rundt meg har alltid vært der, men i en stressa hverdag så kom jeg aldri helt i mål. Har du hatt den følelsen før? Mitt hjem er ikke perfekt. Et hjem med liv må ha litt rot.

Jeg tåler rot, og jeg har rot hjemme hos meg. Du skal ikke være redd for å vise deg hjemmet mitt for jeg garanterer deg at ditt hjem, uansett rot, er et helt normalt hjem som det finnes mange av. Et hjem uten noe rot, er et hjem uten mennesker. Når rotet tar over og blir til irritasjon, og en tanke som plager deg konstant og samtidig som du ikke orker å gjøre noe med det – da bør du vurdere å be om hjelp. Og noen ganger så er det enklere å få hjelp av andre enn de nærmeste. Ryddemagi er klar for å hjelpe deg.

Etter at jeg fant Konmari-boka (eller den fant meg vil noen si), skjønte jeg at dette ville jeg jobbe med. Tenk å få ordne en skuff, et skap, et rom, eller et hjem fra kaos til orden, fra rot til harmoni og samtidig gjøre folk glad – det er for meg en drømmedag på jobb.

Håper å høre fra deg!