Personvernerklæring

Personvernerklæring

1  Innledning

Ryddemagi AS er opptatt av at du skal ha tillit til oss (eller rettere sagt jeg) og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklares det hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser.

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

2  Hvilke personopplysninger har vi om deg

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

  • Opplysninger om deg: I mitt mailsystem levert av Mailchimp, så samler jeg inn fornavn og mailadresser, samt mailchimp registrerer hvilken type mailkonto du bruker.
  • Kjøpsinformasjon: Informasjon jeg får når du kjøper et av mine produkter, er hva du har kjøpt, når du har kjøpt det, navn, mailadresse og betalingskort/-metode (f.eks. Visa).  Om du har brukerkonto hos oss vil du få oversikt over dine tidligere kjøp i din brukerkonto.
  • Kommunikasjon: Informasjon du gir oss når du har kontaktet meg via mail eller via messenger.
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker min nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der.

3  Hva bruker vi personopplysningene til

Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

  1. Nettside: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside til hva vi tror du er interessert i.
  2. Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, bl.a. for å gi deg tilgang med brukernavn og passord, for å lagre din kontaktinformasjon og betalingsinformasjon, og for at du kan se din kjøpshistorikk. Dette er aktuelt hvis du for eksempel kjøper online ryddekurs fra oss.
  3. Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere ditt kundeforhold.
  4. Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger bruk av nettside for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
  5. Markedsføring: Vi bruker din kontaktinformasjon (f.eks. navn og epostadresse) til å sende deg anbefalinger og informasjon om produkter og happenings.

4  Hvem deler vi personopplysninger med

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til oss, slik som e-postleverandør (mailchimp) og program for å sende ut meldinger via messenger (Manychat). Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern.

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd. Vi kan for øvrig dele anonymiserte opplysninger med samarbeidspartnere for bl.a. markedsanalyser og tjenesteutvikling.

5  Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

  • Opplysninger om deg: Hvis du har brukerkonto (ved kjøpt av produkter som online ryddekurs) hos Ryddemagi.no, sletter vi opplysningene når du sier opp brukerkontoen eller hvis du har vært inaktiv i over 12 måneder.
  • Kjøpsinformasjon: Hvis du har brukerkonto hos oss, lagrer vi kjøpshistorikken din i 12 måneder i din brukerprofil. Vi lagrer transaksjoner og betalingsinformasjon i 5 år i henhold til bokføringsloven. 
  • Utsendelse av e-post: Din e-mailadresse og navn lagrer vi på så lenge du ønsker å motta e-post i fra oss.
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Vi lagrer informasjon om din bruk av våre nettsider i opptil 6 måneder.

6  Dine rettigheter

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene. Før du eventuelt gjør dette, vil jeg gjerne at du kontakter meg først slik at jeg kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

7  Cookies

Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt. Disse dataen behandles via programmet Google Analytics.

8  Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

9  Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende kontaktinformasjon:

  • Kontaktperson: Bjørg Anita Såtendal
  • Telefonnummer: 92046144
  • E-postadresse: hei@ryddemagi.no
  • Adresse: Workinntoppen 1, 9016 Tromsø